Кожного року 1 лютого світ відзначає доволі молоде свято – Всесвітній день хіджаба

6

Ця подія є глобальним рухом, який сприяє розумінню, толерантності та повазі до мусульманських жінок, які вирішили носити хіджаб. Цей день запрошує жінок різного походження приміряти хіджаб на один день, сприяючи кращому культурному взаєморозумінню і кидаючи виклик стереотипам.

Цього ж дня в стінах Полтавської міської мечеті пройшов захід з нагоди відзначення свята. Для гостей мечеті провели презентацію жіночого одягу в ісламі, майстер — клас по завʼязуваню хіджабів та презентувли одяг в тому числі в хустк різних народів світу.

Традиційно 1 лютого мусульманки влаштовують різноманітні флешмоби, презентації та конкурси до Міжнародного дня хіджабу.

До заходу організаторами, якого являлися мусульманська релігійна громада та жіноча організація «Суфія» приєдналися гості із Полтавської обласної військової адміністрації.

Заступник начальника ОВА, та директор Департаменту культури з цікавістю взяли участь у запропонованій програмі. Учасники мали змогу долучитися до майстер-класу з завʼязуваня хіджабів та презентації одягу, в тому числі й хусток, різних народів світу.

Також всіх присутніх ознайомили з виставкою жіночих головних уборів, традиційного одягу та всі мали змогу почути відповіді на найпоширеніші питання, які ставлять мусульманкам.

Обов’язковою частиною програми у ісламському культурному центрі завжди було частування східними смаколиками.